Prak­tijk-leertraject Waarde-vol Onder­wijs® hbo-v: tot 8/​3 inschrij­ven!

Geplaatst op 14 februari 2019

Krijg jij energie van nieuwe dingen? Ben jij een pionier met hart voor de zorg? En wil je graag aan de slag als hbo-verpleegkundige? Kies dan voor het unieke, vernieuwende praktijk-leertraject Radicale Vernieuwing – Waarde-vol Onderwijs®, uitgevoerd door ActiVite, DSV|verzorgd leven en Topaz in samenwerking met LOI Hogeschool. Dit gaat van start op 6 mei. Om meer mensen de gelegenheid te geven de opleiding te volgen, is de aanmeldtermijn verlengd tot 8 maart 2019.

Wist je dat van alle mensen met een ziekte de overgrote meerderheid behoort tot de groep van senioren? Toch bestond er tot voor kort nog geen hbo-v-opleiding, specifiek gericht op de ouderenzorg. Met dit unieke praktijk-leertraject brengen we daar verandering in! Onder de naam Radicale Vernieuwing – Waarde-vol Onderwijs verrijken we de hbo-v-opleiding, zodat jij straks met je zorg en ondersteuning duurzaam kunt aansluiten bij de waarde(n) van cliënten en hun naasten. De relatie met de mens met een hulpvraag staat op de eerste plaats. Hoe lever je de zorg die aansluit bij wat écht belangrijk is voor een cliënt en zijn familie? Daar draait het om!

Hbo-competenties

In de opleiding besteden we veel aandacht aan onderwerpen als welzijn, gastvrijheid, zorg-IT en zorgtechnologie. Naast uiteraard de CanMEDS-rollen en het beroepsprofiel. Dit betekent dat we tijdens de hele opleiding oog hebben voor de specifieke hbo-competenties van de verpleegkundige van niveau 6. LOI Hogeschool (locatie Leiderdorp) verzorgt het onderwijs, in samenwerking met de zorgorganisaties.

Aansluiten bij de praktijk

Wat deze opleiding ook bijzonder maakt: je leert vooral van en met anderen op de werkvloer en zit minder in de schoolbanken; een aanpak die beter aansluit bij de praktijk. Bij de start van het praktijk-leertraject ga je eerst vier dagen per week naar school. Na vier weken verandert de verdeling tussen leren op school en in de praktijk; de nadruk ligt dan op werkplekleren.

Verder op ingeslagen weg

Eerder al, in september 2018, is een groep mbo-studenten van start gegaan met Waarde-vol Onderwijs. In februari start een tweede groep. De drie zorgorganisaties verzorgen dit traject in samenwerking met mboRijnland. We gaan verder op de ingeslagen weg: in mei start nu ook een groep hbo’ers.

Aansluiten bij landelijke beweging

Het praktijk-leertraject sluit aan bij de landelijke beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties. Ruim vijftig zorgorganisaties werken hierin samen aan een verpleeghuiszorg, waarin mensen het belangrijkste zijn en niet regelgeving of protocollen. Dit past prima bij wat wij ook willen!

Wat breng jij mee?

Hou je van mensen en voel jij je verantwoordelijk voor de zorg die zij krijgen? Heb je een flexibele instelling en houd je wel van dynamiek? Ben jij die enthousiaste, ondernemende student die van pionieren houdt? Wil je ontdekken hoe deze nieuwe manier van onderwijs jou tot een hele goede hbo-verpleegkundige gaat maken? Wil je daarbij je talenten inzetten én je verder ontwikkelen? Solliciteer dan nu, je bent meer dan welkom!

Wie zoeken wij?

Heb jij een vooropleiding als mbo-verpleegkundige niveau 4? Dan ben je van harte welkom bij alle drie de zorgorganisaties. Of wil je als zij-instromer of MMZ (niveau 4) in de ouderenzorg aan de slag? Dan wil Topaz graag met je in contact komen.

Wat bieden wij?

• een op maat gemaakte opleiding die je opleidt tot professional van de toekomst;
• een sterk verrijkt onderwijsconcept (Waarde-vol Onderwijs®), met een landelijk erkend diploma;
• professionele begeleiding op de werkvloer door werkbegeleiders en praktijkopleiders, zodat je het maximale uit je opleiding haalt;
• een leerarbeidsovereenkomst tijdens de opleiding van ten minste 24 uur + 3 uur betaalde lestijd;
• goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO-VVT;
• baangarantie: na je opleiding kun je bij ons aan de slag.

Je geeft zelf jouw voorkeur aan voor de organisatie. Daarbij heb je de keus uit:

• ActiVite
• DSV|verzorgd leven
• Topaz

Heb je vragen?

Neem voor meer informatie contact met ons op:

• ActiVite, Gertrude Meerburg, ActiVite Academie, (071) 516 14 17
• DSV|verzorgd leven, Thessa Groen, interne projectleider Waarde-vol Onderwijs®, (071) 204 90 00
• Topaz, Jade van Duijn, interne projectleider Waarde-vol Onderwijs®, (06) 51 40 74 83

Meer informatie over Waarde-vol Onderwijs vind je op: www.waardevolonderwijs.nl.

Of kijk op de website van LOI Hogeschool.

Spreekt deze opleiding je aan?

Heb je interesse? Solliciteer dan voor 8 maart 2019 via de website van een van de drie zorgorganisaties:

www.werkenbij.activite.nl
www.dsv-verzorgdleven.nl/werken-bij
https://werkenbijtopaz.nl

Wanneer selectiegesprekken?

Je kunt in week 11 en 12 een reactie van een van de zorgorganisaties tegemoet zien.

Onze organisaties kunnen jouw persoonsgegevens in het kader van deze selectieprocedure onderling uitwisselen. Mocht je hier bezwaar tegen hebben dan kun je dat mondeling of schriftelijk aangeven bij de contactpersoon in de vacaturetekst.

Nieuwe medewerkers hebben een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. Voor verpleegkundigen (niveau 4) is een BIG-registratie een vereiste.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de Radicale vernieuwing
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese