Pitch bij Actiz

Geplaatst op 17 oktober 2019

Op uitnodiging van Actiz, de branchevereniging van bijna 400 organisaties die actief zijn op het gebied van zorg en ondersteuning aan ouderen, (chronisch) zieken en jeugd, zijn Soufyan Bouharat, Maaike Steenland en Mieke Hollander vrijdag 4 oktober naar Bunnik afgereisd. Actiz organiseerde daar een bijeenkomst voor hun leden over de arbeidsmarkt, met als thema: ‘Anders opleiden’.

Onderdeel van het programma was een pitch over Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO). Soufyan en Maaike, beiden student van de verrijkte verpleegkundige opleidingen niveau 4 en niveau 6, hielden een mooi betoog over wat hen bindt en boeit in de ouderenzorg. Bovendien hebben zij essentie en meerwaarde van RVWO voor het voetlicht gebracht. Mieke maakte het verhaal compleet met een korte uiteenzetting over de pijlers van RVWO. In de zaal zaten ongeveer 100-150 luisteraars: vooral opleidingsfunctionarissen en HR-adviseurs.

Veel belangstelling

Maaike vertelt dat ze met een goed gevoel terugkijkt op de bijeenkomst. “Van tevoren vond ik het best spannend om deze pitch te gaan houden. Het hielp wel dat we ons goed hadden voorbereid. Zo hadden we vooraf op kaartjes een aantal steekwoorden gezet. Die gebruikten we om de lijn van het verhaal goed vast te houden. Hierdoor konden we in korte tijd – we hadden een minuut of tien – veel kwijt over RVWO. Toch had ik zeker nog wel meer willen vertellen, want ik ben heel enthousiast over deze opleiding! Er was ook veel belangstelling voor ons verhaal. In de koffiepauze werden we alle drie meteen aangesproken door mensen die meer over RVWO wilden weten.”

Tekst: Mieke Hollander (Zorg4Effect) en Femke van den Berg (Bureau Bisontekst)

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese