Nieuwe vacatures studenten Ver­zorgen­de IG/​MMZ en MBO-Verpleeg­kundige

Geplaatst op 15 november 2019
Help jij mee de verpleeghuiszorg en thuiszorg vernieuwen?

Heb jij een groot hart voor de zorg en vind je het leuk om mee te denken over nieuwe ontwikkelingen? Dan komen we graag met je in contact! We zoeken enthousiaste mensen die opgeleid willen worden tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg/Medewerker Maatschappelijke Zorg (VIG/MMZ) of MBO-Verpleegkundige, via de praktijk-leerroute Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs®. Deze start begin maart 2020 voor de zesde keer met een nieuwe groep studenten en wordt uitgevoerd door zorgorganisaties ActiVite, DSV|verzorgd leven en Topaz in samenwerking met mboRijnland. In Zuid-Holland Noord.

Wist je dat van alle mensen met een ziekte de overgrote meerderheid behoort tot de senioren? In deze praktijk-leerroute ligt de nadruk dan ook op de ouderen. De relatie met de bewoners en hun welzijn staan op de eerste plaats. Hoe lever je de zorg die aansluit bij wat écht belangrijk is voor een bewoner en de familie? Daarnaast krijgen ook onderwerpen als gastvrijheid, waarden en normen, zorg-ICT en zorgtechnologie in deze vernieuwende opleiding de aandacht die ze verdienen.

Aansluiten bij de praktijk 

Wat dit praktijk-leertraject ook bijzonder maakt, is dat je vooral leert in woonzorgcentra waar verpleeghuiszorg wordt geboden en in de thuiszorg. Een aanpak die beter aansluit bij de praktijk, want je zit minder in de schoolbanken. Bij de start van de praktijk-leerroute ga je eerst vier dagen per week naar school. Daarna verandert de verdeling en ligt de nadruk meer op werkplekleren.

Verder op ingeslagen weg 

Inmiddels zijn al drie groepen mbo-studenten en twee groepen hbo-studenten gestart met Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO). Over de ervaringen van deze eerste studenten kun je meer lezen op www.waardevolonderwijs.nl. Hier vind je ook meer informatie over RVWO.

Aansluiten bij landelijke beweging 

De praktijk-leerroute sluit aan bij de landelijke beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties. Enkele tientallen zorgorganisaties werken hierin samen aan een verpleeghuiszorg, waarin mensen voorop staan en niet regels of protocollen. Dit past prima bij wat wij ook willen! Door nauwe samenwerking met deze beweging zorgen we ervoor dat de praktijk-leerroute steeds aan blijft sluiten bij de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden.

Wat breng jij mee? 

Ben jij die enthousiaste, ondernemende student die graag buiten de gebaande paden treedt? Krijg je energie van nieuwe dingen en wil je ontdekken (ervaren) hoe deze nieuwe manier van onderwijs jou tot een hele goede Verzorgende IG/MMZ of MBO-Verpleegkundige gaat maken? Wil je daarbij je talenten inzetten én je verder ontwikkelen? Ben je flexibel en houd je wel van dynamiek? Heb jij een vooropleiding VMBO GL, T of Kader? Of een diploma Helpende, Verzorgende of MMZ? Of wil je als zij-instromer in de zorg aan de slag? Solliciteer dan nu, we kijken uit naar je reactie!

Wij bieden: 

 • een op maat gemaakte opleiding die je opleidt tot professional van de toekomst;
 • een sterk verrijkt onderwijsconcept (RVWO) met een landelijk erkend diploma;
 • professionele begeleiding op de werkvloer door werk- en praktijkbegeleiders, zodat theorie en praktijk goed op elkaar aansluiten en jij het maximale uit je opleiding haalt;
 • mogelijkheden om jezelf, nu en in de nabije toekomst, verder te ontwikkelen binnen je eigen vakgebied;
 • een leerarbeidsovereenkomst tijdens de opleiding van ten minste 24 uur + 3 uur betaalde lestijd;
 • de mogelijkheid om een betaalbare woonstudio te huren in hartje Leiden; 
 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO-VVT;
 • baangarantie: na je opleiding kun je ons aan het werk.

Tijdens en na je opleiding geef je aan bij welke organisatie je aan de slag wilt. Daarbij kun je kiezen uit:

 • ActiVite
 • DSV|verzorgd leven 
 • Topaz

Heb je vragen? 

Neem voor meer informatie contact met ons op:

 • ActiVite, Elly Bakker, ActiVite Academie, (071) 516 13 41
 • DSV|verzorgd leven, Monique van der Meij, interne projectleider Waarde-vol Onderwijs, (071) 204 90 00
 • Topaz, Michelle den Dulk, recruiter, 06 30 05 18 03

Spreekt deze opleiding je aan?

Solliciteer dan via de website van een van de drie zorgorganisaties:

www.werkenbij.activite.nl

www.dsv-verzorgdleven.nl/werken-bij

werkenbijtopaz.nl

Onze organisaties kunnen jouw persoonsgegevens, in het kader van deze selectieprocedure, onderling uitwisselen. Mocht je hier bezwaar tegen hebben dan kun je dat mondeling of schriftelijk aangeven bij de contactpersoon in de vacaturetekst. Nieuwe medewerkers hebben een Verklaring Omtrent Gedrag nodig.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.