Vacatures studenten Ver­zorgen­de IG/​​MMZ en MBO-Verpleeg­kundige

Geplaatst op 23 april 2020

Help jij mee de verpleeghuiszorg en thuiszorg vernieuwen?

Heb jij een groot hart voor de zorg en vind je het leuk om deel uit te maken van nieuwe ontwikkelingen? Dan komen we graag met je in contact! We zoeken enthousiaste mensen die opgeleid willen worden tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg/Medewerker Maatschappelijke Zorg (VIG/MMZ) of MBO-Verpleegkundige, via de praktijk-leerroute Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs®. Deze wordt uitgevoerd door zorgorganisaties ActiVite, DSV|verzorgd leven en Topaz in samenwerking met mboRijnland. Er is regelmatig plek voor nieuwe studenten.

Wist je dat van alle mensen met een ziekte de overgrote meerderheid behoort tot de doelgroep senioren? In deze praktijk-leerroute ligt de nadruk dan ook op de ouderen. De relatie met de bewoners/cliënten en hun naasten staat op de eerste plaats; het draait om hun welzijn. Hoe lever je de zorg die aansluit bij wat écht belangrijk is voor een bewoner en de familie? Met andere woorden: die uitgaat van de visie en missie van de drie zorgorganisaties. Ook onderwerpen als gastvrijheid, waarden en normen, zorg-ICT en zorgtechnologie krijgen in deze vernieuwende opleiding de aandacht die ze verdienen. 

Aansluiten bij de praktijk 

Wat dit praktijk-leertraject ook bijzonder maakt, is dat je vooral leert in de praktijk zelf; in de verpleeghuizen en in de thuiszorg. Een aanpak die beter aansluit bij de werkelijkheid, want je zit minder in de schoolbanken. Bij de start van de praktijk-leerroute ga je eerst vier dagen per week naar school. Daarna verandert de verdeling en ligt de nadruk meer op werkplekleren. Doordat je samen optrekt met studenten van heel verschillende leeftijden én opleidingsniveaus, vergroot je je kennis en kunde. En ben je nog beter inzetbaar. 

Verder op de ingeslagen weg 

Er zijn al verschillende groepen mbo- en hbo-studenten gestart met Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO). Over de ervaringen van deze eerste studenten kun je meer lezen op www.waardevolonderwijs.nl. Hier vind je ook meer informatie over RVWO.

Aansluiten bij landelijke beweging 

De praktijk-leerroute sluit aan bij de landelijke beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties. Enkele tientallen zorgorganisaties werken hierin samen aan een verpleeghuiszorg, waarin mensen voorop staan en niet regels of protocollen. Dit sluit naadloos aan bij wat wij ook willen! Door nauwe samenwerking met deze beweging zorgen we ervoor dat de praktijk-leerroute steeds aan blijft sluiten bij de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden.

Wat breng jij mee? 

Je bent een enthousiaste, ondernemende student die graag buiten de gebaande paden treedt. Je krijgt energie van nieuwe dingen en wilt ontdekken (ervaren) hoe deze nieuwe manier van onderwijs jou tot een hele goede Verzorgende IG/MMZ of MBO-Verpleegkundige gaat maken. Je zet daarbij je talenten in, bent flexibel en houdt van dynamiek.  Bovendien heb je een vooropleiding VMBO GL, T of Kader, of een diploma Helpende, Verzorgende of MMZ. Of je wilt als zij-instromer in de zorg aan de slag. Solliciteer dan nu, we kijken uit naar je reactie!

Wij bieden: 

 • een op maat gemaakte opleiding die je opleidt tot professional van de zorg van nu én de toekomst;
 • een sterk verrijkt onderwijsconcept (RVWO, zoals omschreven in deze advertentie en verder toegelicht op www.waardevolonderwijs.nl) met een landelijk erkend diploma;
 • professionele begeleiding op de werkvloer door werk- en praktijkbegeleiders, zodat theorie en praktijk goed op elkaar aansluiten en jij het maximale uit je opleiding haalt;
 • mogelijkheden om jezelf, nu en in de nabije toekomst, verder te ontwikkelen binnen je eigen vakgebied;
 • een leerarbeidsovereenkomst tijdens de opleiding van ten minste 24 uur + 3 uur betaalde lestijd;
 • de mogelijkheid om een betaalbare woonstudio te huren in hartje Leiden; 
 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO-VVT;
 • baangarantie: na je opleiding kun je bij ons aan het werk.

Tijdens en na je opleiding geef je aan bij welke organisatie je aan de slag wilt. Daarbij kun je kiezen uit:

 • ActiVite
 • DSV|verzorgd leven 
 • Topaz

Heb je vragen? 

Neem voor meer informatie contact met ons op:

 • ActiVite, Suzanne Terpstra, adviseur arbeidsmarktcommunicatie, (071) 516 13 61
 • DSV|verzorgd leven, Nick Westerhuis, personeelsadviseur, (071) 204 90 14
 • Topaz, Michelle den Dulk, recruiter, 06 30 05 18 03

Spreekt deze opleiding je aan?

Solliciteer dan via de website van een van de drie zorgorganisaties:

www.werkenbij.activite.nl

www.dsv-verzorgdleven.nl/werken-bij

werkenbijtopaz.nl

Onze organisaties kunnen jouw persoonsgegevens, in het kader van deze selectieprocedure, onderling uitwisselen. Mocht je hier bezwaar tegen hebben dan kun je dat mondeling of schriftelijk aangeven bij de contactpersoon in de vacaturetekst. Nieuwe medewerkers hebben een Verklaring Omtrent Gedrag nodig.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

 • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese