Mieke Hollander wint Jo Visser award

Geplaatst op 29 november 2018

Tijdens het landelijke congres Een Nieuwe Generatie Ouderenzorg in het NBC te Nieuwegein is op 28 november 2018 de jaarlijkse Jo Visser award uitgereikt aan Mieke Hollander, aanjager en projectleider van Radicale Vernieuwing – Waarde-vol Onderwijs. 

Voorzitter Jenneke van Pijpen en oud-bestuurslid Trudie Siegerink reikten de prijs uit aan een verraste Mieke Hollander. Jenneke van Pijpen noemde Mieke een voorbeeld van iemand die zich, net als boegbeeld Jo Visser, niet klein laat krijgen bij tegenslag en zich met hart en ziel inzet voor de kwetsbare mens om wie het uiteindelijk draait. Iemand die het lef heeft om haar eigen mening te laten horen en als het moet zelf op de bres gaat om te laten zien hoe het beter kan. Door haar achtergrond als verpleegkundige en onderwijsexpert kan Mieke zich als geen ander verplaatsen in de dagelijkse praktijk en weet zij welke kennis en vaardigheden nodig zijn voor een waardevolle zorgprofessional. Samen met LOC Zeggenschap in zorg leert zij jonge mensen wat ‘waarden’ zijn en hoe je kunt leren oog te hebben voor de waarde en waarden van anderen.

Pauw en geldprijs

De Jo Visser award is bedoel om het gedachtegoed van oprichtster Jo Visser te eren en is dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De wisselbokaal in de vorm van een pauw staat voor trots en waardigheid en gaat gepaard met een geldprijs van vijfduizend euro. Hiermee kan de prijswinnaar een project ondersteunen dat bijdraagt aan betere kennis en beeldvorming over (werken in de) ouderenzorg.

Met dank aan Lis Leijser Photography

Meer informatie

In het nieuwsbericht van het Jo Visser fonds is meer informatie te vinden over de prijsuitreiking en het doel van de award.

Op www.waardevolonderwijs.nl is meer te lezen over het onderwijsinitiatief, en de nauwe relatie met de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de Radicale vernieuwing
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese