Len­te-editie E-zine: ‘Dynamiek in beweging groeit’

Geplaatst op 29 maart 2019

Het nieuwste E-zine over Radicale vernieuwing is weer uit! De papieren versie valt een deze dagen op de mat bij alle deelnemende zorginstelling en andere betrokkenen bij de landelijke vernieuwingsbeweging. Samen met het tijdschrift Zorg & Zeggenschap – platform voor waarde-volle zorg door cliëntenparticipatie – van LOC Zeggenschap in zorg (initiatiefnemer Radicale vernieuwing). Dit keer in het katern, dat je hieronder ook als e-zine door kunt bladeren, weer actuele ontwikkelingen en verhalen uit de vernieuwingsbeweging.

Doorgaande verandering

Marthijn Laterveer, mede-initiatiefnemer van Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg over deze nieuwe editie van het E-zine:

“De beweging radicale vernieuwing verandert continu. Er zijn steeds nieuwe uitdagingen en behoeften. Zo zijn diverse organisaties op één afdeling of één locatie begonnen. Er zijn nu vragen hoe dat organisatiebreed kan, zonder uit het oog te verliezen dat iedere locatie uniek is.

In de voortgangsgesprekken die we met alle deelnemers voeren horen we heel vaak dat organisaties elkaar helpen bij het oplossen van vraagstukken. Ook is er behoefte aan meer uitwisseling tussen bestuurders onderling. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld middenmanagement en cliëntenraden. In dit katern bespiegelingen van Marie-Antoinette Bäckes en Daphne Mensink over de ontwikkelingen in de deelnemende organisaties. Er is ook een nieuwe publicatie op komst over de manier waarop zorgorganisaties bezig zijn met radicale vernieuwing. Zo kunnen we elkaar helpen bij vragen die er leven.

Mensen, organisaties en de beweging als geheel veranderen continu. Ik hoop dat we elkaar veel energie kunnen geven bij het verwezenlijken van onze gezamenlijke droom!”

Doorbladeren of downloaden

Hieronder is het E-zine digitaal door te bladeren. En En hier kun je het downloaden..

Eerdere edities van het E-zine met praktijkvoorbeelden, interviews en achtergrondartikelen die meestal nog even vernieuwend of inspirerend zijn als toen het E-zine verscheen, kun je hier vinden.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de Radicale vernieuwing
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese