Interview over suc­cesvol­le samen­werking

Geplaatst op 25 januari 2021

In het decembernummer van Onderwijs en gezondheidszorg, het platform voor leren in de zorg, komen Mieke Hollander (projectleider Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs®) en Ferdy Pluck (verpleegkundig specialist GGZ, docent en promovendus) aan het woord over hun samenwerking.

Mieke en Ferdy werden voor de rubriek ‘De Ontmoeting’ geïnterviewd door Femke van den Berg. Zij vertellen in het artikel ‘Samen kom je verder, de kracht van netwerken’ onder meer dat ze elkaar vinden in hun overtuiging dat je de zorg verbetert door de opleidingen te verbeteren. Ook blijkt uit hun verhaal dat hun samenwerking zich steeds verder ontwikkelt.

Podcast over kwalitatief onderzoek

Zo namen Mieke en Ferdy samen al een podcast op voor de serie de WaardeCast. Ferdy vertelt hierin over zijn onderzoek naar de ervaringen van statushouders. ‘Het zou mooi zijn als studenten RVWO in het onderzoek van Ferdy hun steentje willen bijdragen en hiermee op den duur de psychische klachten – zoals stress, somberheid en angst – bij Syrische Nederlanders en andere statushouders kunnen terugdringen’, aldus Mieke in een van haar blogs.

Het artikel ‘Samen kom je verder: de kracht van netwerken’ verscheen in Onderwijs en gezondheidszorg (44)7, 8-9.

OVER RVWO
Radicale Vernieuwing Waarde-Vol Onderwijs® vernieuwt het zorgonderwijs, zodat de zorg en ondersteuning duurzaam kunnen aansluiten bij de waarde(n) van mensen met een zorgvraag en hun naasten én zorgprofessionals hun werk met plezier doen. (Meer informatie over RVWO lees je in de RVWO-nieuwsbrief).

Tekst: Femke van den Berg.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese