“In een goede sfeer raken mensen mak­kelij­ker in gesprek”

Geplaatst op 4 februari 2019

Waarde-vol Onderwijs® wil aankomende professionals leren om met hun zorg en ondersteuning duurzaam aan te sluiten bij de waarde(n) van cliënten en hun naasten. Ook in de samenwerking met andere partners wordt steeds die waarde-gedrevenheid gezocht. Daarom kwam Mieke Hollander uit bij Ad Baaij, toen zij op zoek was naar een cateraar.

Het was begin december, Ad Baaij weet het nog goed. “Ik kreeg een telefoontje van Mieke Hollander, projectleider van Radicale Vernieuwing – Waarde-vol Onderwijs. Ze vertelde mij dat ze namens de bestuurders van zorgorganisaties DSV|verzorgd leven, Topaz en ActiVite een feestelijke bijeenkomst aan het organiseren was. En of wij dan de catering wilden doen. Een leuke opdracht, die we enthousiast accepteerden. Al was het wel even passen en meten in de agenda; december is altijd een drukke maand. Maar snelheid en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel, dus maakte ik een afspraak om de dag erna al met Mieke de feestlocatie in Rijnsburg te gaan bekijken.”

Advies

Ad vertelt dat hij vooraf altijd met de klanten hun wensen op een rijtje zet. “Het is belangrijk om scherp te hebben wat iemand precies wil. Bij een veertigjarige bruiloft zijn de wensen natuurlijk anders dan bij een zakelijk seminar. Ook de persoonlijke smaak van de opdrachtgever speelt een rol. En natuurlijk het budget. Op basis van al deze aspecten geven we een advies voor de aankleding van de bijeenkomst.”

Mieke en Ad maakten de afspraak dat de gasten via een rode loper de locatie in Rijnsburg zouden betreden. Ook regelde hij een podium voor de sprekers en stoelen voor het publiek. “Verder spraken we af dat mijn medewerkers bij de start van de bijeenkomst koffie en thee met petit-fours zouden serveren. Na afloop was er voor iedereen een hapje en drankje.”

Netwerken bevorderen

Uit ervaring weet Ad Baaij dat de entourage veel kan doen voor het verloop van een meeting. “De inrichting van een zaal, de gastvrijheid van het bedienend personeel en zeker ook de hapjes en drankjes dragen bij aan een goede sfeer. Als mensen weten dat een zakelijke bijeenkomst feestelijk wordt aangekleed, is de animo om te komen sowieso al groter. En als je na afloop dan ook nog zorgt voor iets lekkers, bevorder je dat er wordt genetwerkt. In een prettige sfeer raken mensen makkelijker in gesprek. Laat je zo’n hapje en drankje achterwege, dan gaat een bijeenkomst vaak uit als een nachtkaars, omdat mensen dan meteen na het officiële gedeelte zullen vertrekken.”

Voor het goede doel

Na afloop van de bijeenkomst in Rijnsburg op 12 december ruimden Ad en vier van zijn medewerkers de boel weer op. Het overgebleven voedsel werd meteen netjes ingepakt en ging snel met een bedrijfsauto richting koelcel. “Dat doen we altijd zo”, zegt Baaij. “We verdelen het eten in porties, koelen het en schenken het vervolgens aan een goed doel, vaak de Voedselbank of het Vriendenhuis in Lisse, een organisatie voor mensen die langdurig te kampen hebben met psychische problemen. Daar zijn zij blij mee, maar wij ook. We kunnen altijd ruim uitpakken bij klanten, omdat we weten dat wat niet meteen opgaat tóch goed terechtkomt en dat er geen voedsel wordt verspild.”

De bedrijfsfoto’s van Baaij Fresh bij dit artikel zijn niet gemaakt tijdens de bijeenkomst van 12 december 2018.

Over het bedrijf

Ad Baaij is, samen met zijn broer Kees, eigenaar van Baaij Fresh (een verswinkel met vis en vlees), een cateringbedrijf en Zalencentrum De Proeverij. De verswinkel was eerst een viswinkel, die in 1947 door hun grootvader werd opgericht.

Tekst: Femke van den Berg. Beeld: Baaij Fresh.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de Radicale vernieuwing
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese