Ges­laagden, gefeliciteerd!

Geplaatst op 22 februari 2021

Afgelopen donderdag 18 februari behaalden dertien studenten Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) het diploma Verzorgende Individuele Gezondheidszorg/Medewerker Maatschappelijke Zorg (VIG/MMZ) óf het diploma MBO-Verpleegkundige.

Wij feliciteren Dona Benschop, Manuela van Blitterswijk, Ada de Jong, Haleh Babaie, Ingemar Vrolijk, Harriët Griffioen, Liesbeth Slingerland, Nancy Van Loon, Greta Ketting, Helen Albers, Lennart Rienks, Annette van Duijn en Astrid Bispan met deze mijlpaal.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst kregen zij het diploma en insigne uitgereikt en werden ze toegesproken door drie trotse docenten – Astrid Molenaar, Ada de Kleer en Marcel Kranenburg. Ook Jan de Vries (directeur-bestuurder bij DSV|verzorgd leven), Pieter de Jong (Directeur Intramurale Dienstverlening bij ActiVite) en Simone Schraepler (Directeur Extramurale Zorg bij ActiVite) lieten van zich horen via een speciaal gemaakte videoboodschap.

Jan de Vries (directeur-bestuurder DSV|verzorgd leven) feliciteert de gediplomeerden.
Simone Schraepler (Directeur Extramurale Zorg) en Pieter de Jong (Directeur Intramurale Dienstverlening), van ActiVite, feliciteren de gediplomeerden.

De diplomering was te volgen via een livestream zodat, ondanks de coronamaatregelen, familie, collega’s en andere belangstellenden tóch deelgenoot konden zijn van deze bijzondere bijeenkomst.

Helen Albers.

Een van de kersverse verpleegkundigen, Helen Albers, plaatste onderstaand bericht op LinkedIn:

Gisteren – donderdag 18 februari – mocht ik mijn diploma ‘verpleegkundige niveau 4’ in ontvangst nemen. En wat ben ik hier trots op! Wij waren de eerste groep die les kreeg volgens de nieuwe methode Radicale Vernieuwing Waardevol Onderwijs. Het was spannend, zoeken, pionieren en leerzaam. Het stukje drijfhout dat we tijdens de introductiedag van Eva van Zelm kregen, stond symbool voor het meegaan met de stroom op weg naar ons doel. Ik ben zeer dankbaar en trots dat ik deel mocht zijn van deze groep. DSV|verzorgd leven, bedankt voor deze mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen en de begeleiding daarbij. Astrid Snijer-Molenaar en Ada de Kleer dank ik voor het onderwijs, de feedback en de gezellige en leerzame lessen. Aart Eliens en Mieke Hollander dank voor het kennismaken en het studeren middels deze nieuwe leerweg.

Helen weet inmiddels dat zij per april verder gaat met studeren. De opleiding bachelor verpleegkunde bij de hogeschool Windesheim geeft haar de mogelijkheid haar scope nog verder te verbreden. Wij wensen haar veel succes!

OVER RVWO
Radicale Vernieuwing Waarde-Vol Onderwijs® vernieuwt het zorgonderwijs, zodat de zorg en ondersteuning duurzaam kunnen aansluiten bij de waarde(n) van mensen met een zorgvraag en hun naasten én zorgprofessionals hun werk met plezier doen. De praktijk-leerroute wordt uitgevoerd door zorgorganisaties ActiVite, DSV|verzorgd leven en Topaz. (Meer informatie over RVWO lees je in de RVWO-nieuwsbrief).

Foto’s: Greta Ketting (ook gediplomeerd), Helen Albers en Pixabay.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese