Film over ver­nieuwen­de com­municatievor­men in de (ouderen)zorg

Geplaatst op 23 augustus 2019

Hoe maak je als (aankomend) zorgprofessional op een goede manier fysiek contact? In een filmisch verslag van Melman Producties is te zien hoe studenten Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) hiermee oefenen.

In het voorjaar kregen de studenten voor het eerst onderwijs over ‘huidhonger’. Ze leerden over de behoefte van mensen aan fysiek contact en hoe je hieraan in je werk tegemoet kunt komen, met respect voor je eigen grenzen. In workshops gingen de studenten in april aan de slag met aanraking en leerden ze hoe belangrijk intimiteit is bij het geven van liefdevolle zorg aan ouderen.

Inspiratiemiddag
Op 20 mei 2019 bezocht een aantal RVWO-studenten de Inspiratiemiddag ‘Kom in Beweging!’ in de Leidse Stadsgehoorzaal. Deze was bedoeld om de deelnemers de kracht te laten ervaren van muziek, beweging en aanraking. Maar liefst 170 deelnemers van diverse zorg- en onderwijsorganisaties uit het hele land bezochten de indrukwekkende bijeenkomst en konden meedoen met workshops van de programma’s HuidHonger en Dance for Health

Korte film
Melman Producties vertaalde de ervaringen die zijn opgedaan in een prachtig filmisch verhaal van ruim twaalf minuten (zie hieronder). 

 

 

Tekst: Femke van den Berg (Bureau Bisontekst). Beeld: Melman Producties.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese