Film over vernieuwende communicatievormen in de (ouderen)zorg

Hoe maak je als (aankomend) zorgprofessional op een goede manier fysiek contact? In een filmisch verslag van Melman Producties is te zien hoe studenten Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) hiermee oefenen.

In het voorjaar kregen de studenten voor het eerst onderwijs over ‘huidhonger’. Ze leerden over de behoefte van mensen aan fysiek contact en hoe je hieraan in je werk tegemoet kunt komen, met respect voor je eigen grenzen. In workshops gingen de studenten in april aan de slag met aanraking en leerden ze hoe belangrijk intimiteit is bij het geven van liefdevolle zorg aan ouderen.

Inspiratiemiddag
Op 20 mei 2019 bezocht een aantal RVWO-studenten de Inspiratiemiddag ‘Kom in Beweging!’ in de Leidse Stadsgehoorzaal. Deze was bedoeld om de deelnemers de kracht te laten ervaren van muziek, beweging en aanraking. Maar liefst 170 deelnemers van diverse zorg- en onderwijsorganisaties uit het hele land bezochten de indrukwekkende bijeenkomst en konden meedoen met workshops van de programma’s HuidHonger en Dance for Health

Korte film
Melman Producties vertaalde de ervaringen die zijn opgedaan in een prachtig filmisch verhaal van ruim twaalf minuten (zie hieronder). 

 

 


Geplaatst op: 23 augustus 2019
Laatst gewijzigd op: 23 augustus 2019