Eerste ervaringen congres afgelopen week online

Geplaatst op 21 mei 2018

Dat Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg nodig is, en leeft onder mensen, werd afgelopen week maar weer duidelijk. Een kleine 300 man bezocht een nieuw vernieuwingscongres dat we samen met Leven zoals je wilt, Radicale vernieuwing organiseerden. Dat het echt anders kan, op allerlei manieren, kwam duidelijk naar voren. Een kijkje in wat er de afgelopen dagen zoal aan voorbeelden van de dag gedeeld is. En binnenkort meer!

Vlog leidt tot nieuwe ideeën

Cicero publiceerde na hun workshop op het congres een vlog over hoe zij via een creatief praktijkvoorbeeld meer tijd en aandacht voor bewoners creëren. En via hun project tegelijk investeren in andere beeldvorming van jongeren over oudere mensen en werken in de zorg. Dit doen zij via project WeNS (Werken Na School), waarbij zo’n 60 scholieren de zorgteams in de vroege avonduren (betaald) ondersteunen of ontzorgen door activiteiten te ondernemen met bewoners. Het filmpje werd in een kleine week al meer dan 4000 keer bekeken en in de reacties is te lezen dat het anderen ook op ideeën brengt om soortgelijke activiteiten te organiseren. Bekijk het op onze Facebookpagina.

Radicale vernieuwing een van meest besproken onderwerpen op Twitter

Tijdens het congres was er heel veel te doen op Twitter omtrent Radicale vernieuwing van de verpleegzorg:

Woonzorgmedewerker deelt documentaire

Afgelopen maandag gaf ze een workshop tijdens het congres, op ons sociaal platform deelde deze woonzorgmedewerker een film met een bijzonder inkijkje in de woonzorgboerderij waar zij werkt:

Acteur Hendrik Groen sluit congres af

Meer updates

Over het congres Radicale vernieuwing vind je via onze sociale media op:

En activiteiten

Voor de aankondiging van nieuwe bijeenkomsten de komende tijd, zie ook onze agenda op deze site. Zoals 5 juni een bijzondere dag bij Sensire in de Achterhoek, en 27 juni de bijzondere start van een heel nieuwe fase in de beweging Radicale vernieuwing.

 

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese