Contact, ook na sluiting verpleeg­huizen voor bezoek

Geplaatst op 23 maart 2020

De beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg is een initiatief van LOC Waardevolle zorg. Hier volgt een bericht vanuit LOC Waardevolle zorg:

Het kabinet heeft besloten dat er tot 6 april 2020 geen bezoek meer mag komen in de verpleeghuizen. Ook niet in kleinschalige woonvormen voor ouderen. Alleen als een bewoner stervende is mogen naasten op bezoek komen. Deze maatregel is zeer ingrijpend. LOC heeft in een overleg met de minister nadrukkelijk de aandacht gevraagd voor de menselijke kant. Veiligheid is belangrijk, maar zorgorganisaties hebben een verantwoordelijkheid bij het organiseren van contact met de naasten. Ook in de geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg merken mensen de gevolgen van de coronacrisis. Cliëntenraden hebben een belangrijke rol.

LOC heeft diverse keren per week overleg met het ministerie. Daarin melden we signalen die cliëntenraden aan ons doorgeven. Tijdens een bestuurlijk overleg met minister De Jonge heeft LOC nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de menselijke kant van de maatregelen in verpleeghuizen. Zorgorganisaties hebben de taak om te zorgen dat bewoners op alternatieve manieren contact kunnen onderhouden met hun naasten. De minister heeft toegezegd dat ook steeds te zullen benadrukken. We verzamelen goede voorbeelden en verspreiden die ook.

Lees hier het volledige artikel op www.clientenraad.nl

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese