Cederhof opent zorgpen­sion in Zeeland

Geplaatst op 1 november 2019

Cederhof biedt welzijn, wonen en zorg in de gemeente Kapelle en neemt deel aan de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. “Centraal staat het persoonlijk contact en het respect voor een eigen leven; heel persoonlijk.” Aldus de organisatie. Vandaag opende Cederhof het eerste appartement van het Zorgpension Kapelle. 

Droom: nieuwe vorm verpleeghuiszorg

In De Scheldepost verscheen een artikel over de totstandkoming van en het idee achter het zorgpension.

Zo is er te lezen dat het Zorgpension Inge van den Boomen in februari 2019 aantrad als directeur, haar droom was. Ze heeft er alle vertrouwen in dat Cederhof, als kleine organisatie, het verschil kan maken voor de inwoners van de gemeente Kapelle. “De traditionele verpleeghuiszorg krijgt hiermee nieuwe vormen. Er kan vanuit cliëntperspectief gedacht en gehandeld worden, en belemmerende financieringsschotten kunnen worden doorbroken.”‘

Menselijke maat

Van den Boomen zegt verder in het artikel: “Nu kunnen we de Kapellenaar in zijn of haar vertrouwde omgeving (en nabijheid van naasten) de benodigde tijdelijke zorg geven. Zo hoeven ze niet naar een plek elders in Zeeland. Ook willen we de huisartsen in Kapelle en de spoedeisende hulp van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) ontlasten voor zorgvragen waarvoor geen standaardoplossing is én het Zorgpension Kapelle wel de menselijke maat biedt.”

Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg

Cederhof maakt met Het Zorgpension Kapelle onderdeel uit van de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. Een woordvoerder van organisatie laat weten: “We gaan een jaar, samen met de huisartsen van Kapelle en ADRZ, kijken of deze combinatie van tijdelijke huisvesting, zorg en welzijn werkt én ook een oplossing voor de regionale knelpunten kan zijn. Nu worden cliënten nog regelmatig overgeplaatst naar elders in Zeeland.”

Vervolg

Sinds het artikel in De Scheldepost verscheen ontving Cederhof allerlei reacties. Van den Boomen: “De  behanger stond nog diezelfde middag op de stoep. De vloerenlegger ook. Daarna kwam iemand met een bankstel. En de juf van groep 3 heeft een vrolijk schilderij gemaakt. Zo leuk!”

Lees meer

 

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de Radicale vernieuwing
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese