Café Dood­normaal – Jon­gerenaf­deling NVVE

Geplaatst op 26 april 2021

EEN PODCAST OVER HET BESPREEKBAAR MAKEN VAN HET VRIJWILLIGE LEVENSEINDE BIJ JONGEREN

Soms zien mensen geen uitweg meer en wensen ze niet verder te leven. Ook jongeren kunnen hiermee worstelen. Een zwaarbeladen en zeker geen makkelijk onderwerp, maar wie zegt dat je als zorgprofessional in de wijk of in het verpleeghuis alleen maar makkelijke issues voorgeschoteld krijgt? 

De jongerentak van de NVVE heeft zich ten doel gesteld het vrijwillige levenseinde bij de jongere generatie bespreekbaar te maken. Het medium dat hiervoor is gekozen, is de podcast. Op 13 februari lanceerden de NVVE-jongeren: Café Doodnormaal, dé podcast.

Wekelijks nieuwe afleveringen

Inmiddels zijn er acht afleveringen gemaakt. In de eerste aflevering wordt op een aansprekende wijze de Euthanasiewet bij de kop gepakt. Er volgen wekelijks nieuwe  afleveringen, waarin meer achtergrondinformatie wordt verschaft. Maar ook persoonlijke verhalen passeren de revue.

Beluister de afleveringen

Klik op de rode knop hieronder om de afleveringen van Café Doodnormaal te beluisteren:

Onderwijs

Deze podcasts hebben een plekje gekregen op de website www.waardevolonderwijs.nl, omdat ze interessant zijn voor studenten Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs (zie hieronder).

Over de podcasts (van RVWO)
Radicale Vernieuwing Waarde-Vol Onderwijs® vernieuwt het zorgonderwijs, zodat de zorg en ondersteuning duurzaam kunnen aansluiten bij de waarde(n) van mensen met een zorgvraag en hun naasten én zorgprofessionals hun werk met plezier doen. (Meer informatie over RVWO lees je in de RVWO-nieuwsbrief).
In het kader van RVWO (zie kader hieronder) is er een aantal podcasts opgenomen voor de reeks de WaardeCast® . Hierin gaat Mieke Hollander, projectleider RVWO, in gesprek met deskundigen over interessante onderwerpen met betrekking tot de (ouderen)zorg en het mbo- en hbo zorg- en welzijnsonderwijs. De podcasts zijn in eerste instantie bedoeld voor studenten (RVWO), al zijn ze zeker ook interessant voor anderen.
Ook andere boeiende podcasts over zorg en welzijn kunnen een plekje krijgen op de website www.waardevolonderwijs.nl om gebruikt te worden in het RVWO-onderwijs.

Beeld bovenaan: Pixabay.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese