Archipel in EO programma Nietal­leen.nl

Geplaatst op 1 april 2020

Bij Archipel (deelnemer Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg) hebben familieleden en naasten het – uiteraard – moeilijk met de maatregel dat je niet op bezoek mag komen.

Er zijn ook bij Archipel mooie initiatieven om toch contact te hebben, bijvoorbeeld samen koffie drinken vanuit een hoogwerker voor het raam.

Op maandag 30 maart 2020 was bij het programma https://Nietalleen.nl op NPO 1 te zien hoe de cliënten van Dommelhoef op die manier hoog bezoek kregen van hun naasten. Door middel van de hoogwerker waren er weer rechtstreekse contactmomenten. De aflevering is terug te zien via NPOstart: https://bit.ly/3bpiNhl, vanaf 3:44 minuten (deel 1) en 9:30 minuten (deel 2).

Bestuurder Katinka van Boxtel heeft op 27 maart jl. een filmpje ingesproken om iedereen een hart onder de riem te steken. Een mooie, doeltreffende en persoonlijke manier om elkaar op de hoogte te houden. Bekijk het filmpje hier.

Zorgorganisaties uit onze vernieuwingsbeweging delen op dit platform meer voorbeelden van creatieve acties, die hen ook in tijden van Corona helpen om aandacht te blijven hebben voor het welzijn van bewoners. Dat is waar iedereen in de beweging aan werkt. Ondanks alle drukte zien zij ook in crisistijd kans om andere organisaties met hun vondsten te inspireren/helpen. Zie verder deze themapagina.

Heb jij ook een mooi praktijkvoorbeeld? Stuur het ons via radicalevernieuwing@loc.nl

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Thema's: Coronavirus
Trefwoorden: Archipel, Bewoners

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese