Aandacht voor RVWO op site Waar­digheid en trots

Geplaatst op 14 juli 2021

Op de website Waardigheidentrots.nl verscheen onlangs een mooi artikel over Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO).

In het artikel komen Mieke Hollander (programmamanager RVWO) Jan de Vries (bestuurder DSV|verzorgd leven), Jasmijn de Lange (onderwijscoördinator bij Hogeschool Windesheim) en haar collega Hanny de Bruin (van mboRijnland) aan het woord over uitgangspunten, inhoud, opbrengsten en uitdagingen van RVWO.

Deel van een serie
Het artikel, geschreven door Anja Klein, maakt deel uit van de serie ‘Anders opleiden’, waarin verschillende praktijkvoorbeelden worden belicht.

Over Waardigheid en trots op locatie
Het ondersteuningsprogramma ‘Waardigheid en trots op locatie’ bestaat sinds 2019 en loopt door tot eind 2022. Meer dan 500 verpleeghuislocaties doen eraan mee. Deelnemers krijgen inzicht in de mate waarin zij voldoen aan de acht thema’s uit het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Afhankelijk van ontwikkelpunten krijgen zij ondersteuning op maat. Vilans is verantwoordelijk voor de uitvoering van het ondersteuningsprogramma, in opdracht van het ministerie van VWS.

Meer informatie:
Het artikel ‘Waarde-vol onderwijs brengt school naar de werkplek’ (over RVWO) lees je hier. Meer info over Waardigheid en trots op locatie staat op deze pagina.

OVER RVWO
Radicale Vernieuwing Waarde-Vol Onderwijs® vernieuwt het zorgonderwijs, zodat de zorg en ondersteuning duurzaam kunnen aansluiten bij de waarde(n) van mensen met een zorgvraag en hun naasten én zorgprofessionals hun werk met plezier doen. De praktijk-leerroute wordt uitgevoerd door zorgorganisaties ActiVite, DSV|verzorgd leven en Topaz. (Meer informatie over RVWO lees je in de RVWO-nieuwsbrief.)

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese